1 kutsara ahos dinukdok
2 kutsara sliced sibuyas bombay
1 piece atsal, sliced
3 kutsara sliced luy-a
5 kutsara sliced sibuyas dahunan
25 mL toyo
10 mL sukang tuba
1/4 kutasara ground pepper
2 kutsara siling espada, sliced
asin og vetsin
20 mL edible oil
]
ESTIMATED COOKING TIME: 30 TO 45 MINUTES
PAMAAGI:
1. Pagtak-ang og kalaha sa stove (medium lang ang kalayo).
2. Ilunod ang edible oil.
3. Kung init na ang oil, gisaha nag lamas. I-una ang ahos, then ang sibuyas bombay, luy-a, atsal og ang katunga sa sibuyas dahunan.
4.Kung humot na, i-lunod ang chicken meat. Ukay-ukaya dayon.
5. Ilunod ang toyo. Ukay-ukaya napod.(gamit biya tawon og luwag pag-ukay)
6. Isunod ang suka.
7. Ilunod ang paminta liso.
8. Hinayi ang kalayo sa stove then taklubi imo giluto.
9. Lili-lili-a og ukay-ukaya panalagsa ang imo giluto.
10. If hapit na momala ang sabaw. Dugangi dayon og 2 to 4 baso nga tubig(depende sa imo ganahan nga kadaghanon sa sabaw.
11. Kusgi og balik ang kalayo.
(Pwede nimo butangan og tanglad, ok ra gihapon og wala)
12.Pagbukal, timplahi og asin og vetsin.
13. Pataud-tauri ang imo giluto, 10 to 15 minutes.
(Pwede pod nimo sagulan og tono sa lubi)
14. Ilunod dayon ang sili nga espada dayon isunod ang other half sa sibuyas dahunan.
15. Palunga ang stove.
READY TO EAT NAKA OG IMO MGA KA-BERKS....
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteMao pa ni ang pinakaunang binisaya nga recipe nga akong nabasa sukad. ganahan ko sa imong mga luto Ige. magmalampuson ang imong blog.
ReplyDeleteDaghan salamat ige. Maayo kaau nga pagka explain nga recipe.
ReplyDeletepayter kaayo bai!
ReplyDeletehahhaha salamat keu sa pagpost ani.... dako keu na tabang para sa ako!~
ReplyDeletePadayon pa pagtabang sa uban!~
wow maau kay nakita ko ani.... thank u kaau sa post.... try nako luto karon na dayon hahahahaha... nag una una nakog pangumpra nia kulang akong dahug ug luy-a ok ra ba dagay ni ? na hala try... kong makalayat payrrrr ^_^ hope lami ni ron pagkalutua.. iyawat malipay ang bana hahahahahha
ReplyDeletemao ni ang akong gipangita na recipe. simple na bisaya nga halang-halang na manok. wala na daghan arte pa. try na nq ni ug luto ron.. payts kaau bai. daghang salamat!
ReplyDeletenalingaw kau ko sa instruction sa pagluto. Mao jud ni ako giluto karon..wala lang luy-a pero payts ra. thank you :)
ReplyDeleteGigutom ko dayon!
ReplyDeletechada kay bisaya imung description kasabot gyud dayun mi ... TNX! :D
ReplyDeletesalamat sa imong recipe nalipay ko nga nakakita ani. lahi ra jud ang lutong bisdak :-D
ReplyDeletePwedi ni sya mahimo ug appetizer noh ?
ReplyDeletethanks inday
ReplyDeletethanks dire do nag luto me gahapon ani haha
ReplyDeleteThanks ! Sa pag share! Dugaya na kau nako gapangita ani na ingredients Naa ra diay diri na blog....last nako kaon gamay pa ko bisaya pa jud manok gigamit! Lamia lagi! ..kanang halanghalang nga naay lubi! Luod man..kini Kay lami Dili sumo!
ReplyDeleteSalamat sa pagpost ani langga, first time nako magluto ug halang halang hope it'll taste good..
ReplyDeletepwd ba ni sagulan ug sayote or patatas?
ReplyDeletemaau gani nkit-an nq ni ..salamat kaau sa ng post ani ,it helps me a lot! :) :) dungag sqng mga lutoon .
ReplyDeletemurag lami raba ni cia para sumsuman no?
ReplyDeleteHahaha! nkasabot ra gyudko! Samok kau ng sigi english bitaw English na wala rba jud lami ila resipe ky sinapian...haskang ninduta ani na resepi bisaya pa...hahaha salamat kau migo sa imong resepi na binisaya...ana lang unta puro bisaya ug tagalog...
ReplyDeleteHahaha! nkasabot ra gyudko! Samok kau ng sigi english bitaw English na wala rba jud lami ila resipe ky sinapian...haskang ninduta ani na resepi bisaya pa...hahaha salamat kau migo sa imong resepi na binisaya...ana lang unta puro bisaya ug tagalog...
ReplyDeleteayosa pag ka instruct uyy heheh nice one masabtan jud
ReplyDeletelingawa ahahaha. sakto paggamit jud ug sandok ug ukay kay na, mapaso tag ahat :D wahahaha lingawa
ReplyDeleteSalamat kay perting lingawa gyud kaayo nko ani.
ReplyDeleteSalamat kay perting lingawa gyud kaayo nko ani.
ReplyDeletesalamat kaau sa resipe... lami kaau
ReplyDeleteLami kayo akong naluto bai.hihihi
ReplyDeleteLami kayo akong naluto bai.hihihi
ReplyDeleteMagluto na ko ani karon..salamat sa imong post..mao jud ni ako ganahan ba, halang halang...����
ReplyDeleteMagluto na ko ani karon..salamat sa imong post..mao jud ni ako ganahan ba, halang halang...����
ReplyDeleteLami kau mana kog luto 😊
ReplyDeleteMutisting ko ani ug luto. 😊😆
ReplyDeletebaboy halang halang . . . ky walay chicken. . . hehehe. . . lamia
ReplyDeleteHi, apil pag gutad ang mga bukog ani migo? salamat
ReplyDeleteAy salamat kaayo naa nagyod tawon binisaya nga recipes..
ReplyDeleteThank you kaayo, first time jd nku magluto ani, Dako kaau ug tabang
ReplyDeleteNindot kaayo kay bisaya ang pag ka tudlo mas lami ang resulta kay lami baya tang mga bisaya
ReplyDeleteNgano last nman ang vetsin ug asin marstro?
ReplyDeletemao ni sakto nga procedure sa pagluto,han ay kaayu,ayos kaau boss..lami jud kaau!
ReplyDeleteNgkatawa ko sa imong pagmit taw9n ug luwag.hahhahhah
ReplyDeletea u made my day!!!! Cooking now😘
hala, salamat sa imong post, dugya nako mangandoy magluto ani, last ko naka tilaw ani gamay pako, nya akron nga pamilyado nata lahi jud mag kat on tag luto, kapin pa dia mi sa iloilo, lahi rajud binisaya nga pagkaon.
ReplyDeletethank u makabalo nko ani pag luto sa halang-halang...
ReplyDelete