Tuesday, May 4, 2010

KINILAW (ORIGINAL VERSION)

INGREDIENTS: 1/2 kg fresh fish meat( mas lami ang malasugi)
500 mL sukang bahal
5 tbsp sliced onions
5 tbsp sliced ginger
1 medium sized tabon-tabon
1 large biasong
sliced siling bisaya(depende sa imo ang kadaghan)
asin og vetsin

ESTIMATED PREPARATION TIME: 20 MINUTES

PREPARATION PROCEDURE:
1. I-slice ang fish meat(pwede cubes, 2cm or in rectangular prisms, 0.5cmX2cmX) then ibutang sa ref
2. Pagkuha og bowl then ibutang imo onions og ginger. Butangi og gamay'ng suka then pisata ang lamas gamit ang kutsara.
3. Tunga-a ang tabon-tabon then kudkura og ibutang sa platito. Dugangi og gamay'ng suka then pug-i. Isagol ang juice sa imong lamas.
4. Tunga-a ang biasong then pug-i. Ibutang pod sa lamas ang juice.
5. Dugangi dayon og 180 mL na suka imo lamas.
6. Timplahi og asin, vetsin og sili.
7. Tilawi. Kinahanglan paratparat siya gamay kay motab-ang man na pagdugang sa isda. (Set aside sa dayon)
8. Kuhaa ang imo fish meat. Butangi sa remaining nga suka then kumuti.(ayaw pod palabi-e'g kumot nga mabungkag na na imo isda, igo ra makatulo ang dugo)
9. After makumotan ang fish meat, isagol didto sa imo kinilaw sauce.
(Pwede pod nimo butangan ni og pipino)
10. I-mix...
READY TO EAT NAKA OG IMO MGA KA-BERKS

No comments:

Post a Comment