Tuesday, May 4, 2010

CHICKEN HALANG-HALANG

ingredients: 1/2 kg manok (mas maayo bisayang manok pero ok ra gihapon ang dili bisaya) , gigutad og gagmay
1 kutsara ahos dinukdok
2 kutsara sliced sibuyas bombay
1 piece atsal, sliced
3 kutsara sliced luy-a
5 kutsara sliced sibuyas dahunan
25 mL toyo
10 mL sukang tuba
1/4 kutasara ground pepper
2 kutsara siling espada, sliced
asin og vetsin
20 mL edible oil
]
ESTIMATED COOKING TIME: 30 TO 45 MINUTES

PAMAAGI:
1. Pagtak-ang og kalaha sa stove (medium lang ang kalayo).
2. Ilunod ang edible oil.
3. Kung init na ang oil, gisaha nag lamas. I-una ang ahos, then ang sibuyas bombay, luy-a, atsal og ang katunga sa sibuyas dahunan.
4.Kung humot na, i-lunod ang chicken meat. Ukay-ukaya dayon.
5. Ilunod ang toyo. Ukay-ukaya napod.(gamit biya tawon og luwag pag-ukay)
6. Isunod ang suka.
7. Ilunod ang paminta liso.
8. Hinayi ang kalayo sa stove then taklubi imo giluto.
9. Lili-lili-a og ukay-ukaya panalagsa ang imo giluto.
10. If hapit na momala ang sabaw. Dugangi dayon og 2 to 4 baso nga tubig(depende sa imo ganahan nga kadaghanon sa sabaw.
11. Kusgi og balik ang kalayo.
(Pwede nimo butangan og tanglad, ok ra gihapon og wala)
12.Pagbukal, timplahi og asin og vetsin.
13. Pataud-tauri ang imo giluto, 10 to 15 minutes.
(Pwede pod nimo sagulan og tono sa lubi)
14. Ilunod dayon ang sili nga espada dayon isunod ang other half sa sibuyas dahunan.
15. Palunga ang stove.
READY TO EAT NAKA OG IMO MGA KA-BERKS....

11 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Mao pa ni ang pinakaunang binisaya nga recipe nga akong nabasa sukad. ganahan ko sa imong mga luto Ige. magmalampuson ang imong blog.

    ReplyDelete
  3. Daghan salamat ige. Maayo kaau nga pagka explain nga recipe.

    ReplyDelete
  4. hahhaha salamat keu sa pagpost ani.... dako keu na tabang para sa ako!~
    Padayon pa pagtabang sa uban!~

    ReplyDelete
  5. wow maau kay nakita ko ani.... thank u kaau sa post.... try nako luto karon na dayon hahahahaha... nag una una nakog pangumpra nia kulang akong dahug ug luy-a ok ra ba dagay ni ? na hala try... kong makalayat payrrrr ^_^ hope lami ni ron pagkalutua.. iyawat malipay ang bana hahahahahha

    ReplyDelete
  6. mao ni ang akong gipangita na recipe. simple na bisaya nga halang-halang na manok. wala na daghan arte pa. try na nq ni ug luto ron.. payts kaau bai. daghang salamat!

    ReplyDelete
  7. nalingaw kau ko sa instruction sa pagluto. Mao jud ni ako giluto karon..wala lang luy-a pero payts ra. thank you :)

    ReplyDelete
  8. chada kay bisaya imung description kasabot gyud dayun mi ... TNX! :D

    ReplyDelete
  9. salamat sa imong recipe nalipay ko nga nakakita ani. lahi ra jud ang lutong bisdak :-D

    ReplyDelete