Wednesday, May 5, 2010

BEEF HALANG-HALANG

INGRDIENTS: 1kg fresh lamang loob sa baka
3 tbsp crushed garlic
5 tbsp sliced onions
8 tbsp sliced ginger
5 tbsp sliced atsal
5 tbsp sliced sibuyas dahunan
3/4 tbsp ground pepper
40 mL soy sauce
40 mL sukang bahal
20 mL calamansi juice
40 mL edible oil
100 grams black beans
1 tbsp cornstarch
sliced siling bisaya or siling espada(depende ra sa imo ang kadaghan)
Asin og vetsin

ESTIMATED COOKING TIME: 80 MINUTES

COOKING PROCEDURE:
1. Limpyuhi ang lamang loob. Tangtanga ang mga labit-labit. Hugasi with sabong panlaba og dahon sa abana. Kaduha-i og sabon or hangtod matangtang na nag baho. Banlawi pero ayaw na ihalay(dili na sinina).
2. Pabukali for 10 t0 15 minutes.(kamulong pabukal, i-prepare imong ubang ingredients)
3. Huma'g pabukal, gutara ang lamang loob. Niwang nga pinatag-as ang gutad.
4. Ibutang sa bowl ang ginutad na lamang loob. Butangi og toyo, suka, black beans, sibuyas bombay, luy-a, atsal, half sa imong ahos, half sa imong sibuyas dahunan og half sa imo ground pepper.
5. Asini og gamay og vetsini. I-mix og tarong.(Kung imo ni mabuhat a day before nimo lutu-on, mas maayo)
6. Pagtak-ang og kalaha sa stove. Medium lang ang siga.
7. Butangi og edible oil ang kalaha.
8. Gisaha ang ahos.
9. Ilunod ang imo tinimplahan na lamang loob. I-apil ang sabaw.
10. Hinayi ang kalayo. Dugangi og 1 glass of water then taklubi. Wait for 20 minutes.
11. Lili-lili-a, ukay-ukaya panalagsa.
12. After waiting, dugangi na pod og 1 to 3 glasses nga tubig. Depende nimo if ganahan ka'g daghang sabaw.
13. Kusgi ang kalayo, ibalik sa medium.Pagbukal, kalusa/kuha-a ang mga bula-bula.
14. Tilawi. If tab-ang pa, dugangi og asin og vetsin.
15. Ilunod dayon ang calmansi juice.
16. Pataud-tauri (mga 15 minutes) then ilunod ang sili og remaining black pepper.
17. Ilunod dayon imo cornstarch na gi-kutaw sa half glass na tubig.(Ayaw pod ilunod tanan if gamay ra imo sabaw)(If pinamala imo halang-halang, ayaw na butangi og cornstarch)
18. Pagbukal og balik, palunga ang stove og hauna imo giluto then ilunod ang half sa sibuyas dahunan.
YOU'RE READY TO EAT NA...APIL IMO MGA KATAGAY

2 comments:

  1. mangutana ko. unsaon pagluto nang labong na kilawen ug halang halang?kanang naay sagol na twulya-twulya man siguro ang tawag ana. thanks

    ReplyDelete
  2. hay salamat nakit an najud naku unsaon pagluto sa ako paborito lami jud kaayu ni naku ay. Makahurot gud kog duha ka pinggan nga kan on basta halang halang ako sud an.. Thanks sa recipe ha.

    ReplyDelete