Tuesday, May 4, 2010

CHICKEN HALANG-HALANG

ingredients: 1/2 kg manok (mas maayo bisayang manok pero ok ra gihapon ang dili bisaya) , gigutad og gagmay
1 kutsara ahos dinukdok
2 kutsara sliced sibuyas bombay
1 piece atsal, sliced
3 kutsara sliced luy-a
5 kutsara sliced sibuyas dahunan
25 mL toyo
10 mL sukang tuba
1/4 kutasara ground pepper
2 kutsara siling espada, sliced
asin og vetsin
20 mL edible oil
]
ESTIMATED COOKING TIME: 30 TO 45 MINUTES

PAMAAGI:
1. Pagtak-ang og kalaha sa stove (medium lang ang kalayo).
2. Ilunod ang edible oil.
3. Kung init na ang oil, gisaha nag lamas. I-una ang ahos, then ang sibuyas bombay, luy-a, atsal og ang katunga sa sibuyas dahunan.
4.Kung humot na, i-lunod ang chicken meat. Ukay-ukaya dayon.
5. Ilunod ang toyo. Ukay-ukaya napod.(gamit biya tawon og luwag pag-ukay)
6. Isunod ang suka.
7. Ilunod ang paminta liso.
8. Hinayi ang kalayo sa stove then taklubi imo giluto.
9. Lili-lili-a og ukay-ukaya panalagsa ang imo giluto.
10. If hapit na momala ang sabaw. Dugangi dayon og 2 to 4 baso nga tubig(depende sa imo ganahan nga kadaghanon sa sabaw.
11. Kusgi og balik ang kalayo.
(Pwede nimo butangan og tanglad, ok ra gihapon og wala)
12.Pagbukal, timplahi og asin og vetsin.
13. Pataud-tauri ang imo giluto, 10 to 15 minutes.
(Pwede pod nimo sagulan og tono sa lubi)
14. Ilunod dayon ang sili nga espada dayon isunod ang other half sa sibuyas dahunan.
15. Palunga ang stove.
READY TO EAT NAKA OG IMO MGA KA-BERKS....

42 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Mao pa ni ang pinakaunang binisaya nga recipe nga akong nabasa sukad. ganahan ko sa imong mga luto Ige. magmalampuson ang imong blog.

    ReplyDelete
  3. Daghan salamat ige. Maayo kaau nga pagka explain nga recipe.

    ReplyDelete
  4. hahhaha salamat keu sa pagpost ani.... dako keu na tabang para sa ako!~
    Padayon pa pagtabang sa uban!~

    ReplyDelete
  5. wow maau kay nakita ko ani.... thank u kaau sa post.... try nako luto karon na dayon hahahahaha... nag una una nakog pangumpra nia kulang akong dahug ug luy-a ok ra ba dagay ni ? na hala try... kong makalayat payrrrr ^_^ hope lami ni ron pagkalutua.. iyawat malipay ang bana hahahahahha

    ReplyDelete
  6. mao ni ang akong gipangita na recipe. simple na bisaya nga halang-halang na manok. wala na daghan arte pa. try na nq ni ug luto ron.. payts kaau bai. daghang salamat!

    ReplyDelete
  7. nalingaw kau ko sa instruction sa pagluto. Mao jud ni ako giluto karon..wala lang luy-a pero payts ra. thank you :)

    ReplyDelete
  8. chada kay bisaya imung description kasabot gyud dayun mi ... TNX! :D

    ReplyDelete
  9. salamat sa imong recipe nalipay ko nga nakakita ani. lahi ra jud ang lutong bisdak :-D

    ReplyDelete
  10. Pwedi ni sya mahimo ug appetizer noh ?

    ReplyDelete
  11. thanks dire do nag luto me gahapon ani haha

    ReplyDelete
  12. Thanks ! Sa pag share! Dugaya na kau nako gapangita ani na ingredients Naa ra diay diri na blog....last nako kaon gamay pa ko bisaya pa jud manok gigamit! Lamia lagi! ..kanang halanghalang nga naay lubi! Luod man..kini Kay lami Dili sumo!

    ReplyDelete
  13. Salamat sa pagpost ani langga, first time nako magluto ug halang halang hope it'll taste good..

    ReplyDelete
  14. pwd ba ni sagulan ug sayote or patatas?

    ReplyDelete
  15. maau gani nkit-an nq ni ..salamat kaau sa ng post ani ,it helps me a lot! :) :) dungag sqng mga lutoon .

    ReplyDelete
  16. murag lami raba ni cia para sumsuman no?

    ReplyDelete
  17. Hahaha! nkasabot ra gyudko! Samok kau ng sigi english bitaw English na wala rba jud lami ila resipe ky sinapian...haskang ninduta ani na resepi bisaya pa...hahaha salamat kau migo sa imong resepi na binisaya...ana lang unta puro bisaya ug tagalog...

    ReplyDelete
  18. Hahaha! nkasabot ra gyudko! Samok kau ng sigi english bitaw English na wala rba jud lami ila resipe ky sinapian...haskang ninduta ani na resepi bisaya pa...hahaha salamat kau migo sa imong resepi na binisaya...ana lang unta puro bisaya ug tagalog...

    ReplyDelete
  19. ayosa pag ka instruct uyy heheh nice one masabtan jud

    ReplyDelete
  20. lingawa ahahaha. sakto paggamit jud ug sandok ug ukay kay na, mapaso tag ahat :D wahahaha lingawa

    ReplyDelete
  21. Salamat kay perting lingawa gyud kaayo nko ani.

    ReplyDelete
  22. Salamat kay perting lingawa gyud kaayo nko ani.

    ReplyDelete
  23. salamat kaau sa resipe... lami kaau

    ReplyDelete
  24. Lami kayo akong naluto bai.hihihi

    ReplyDelete
  25. Lami kayo akong naluto bai.hihihi

    ReplyDelete
  26. Magluto na ko ani karon..salamat sa imong post..mao jud ni ako ganahan ba, halang halang...����

    ReplyDelete
  27. Magluto na ko ani karon..salamat sa imong post..mao jud ni ako ganahan ba, halang halang...����

    ReplyDelete
  28. Mutisting ko ani ug luto. 😊😆

    ReplyDelete
  29. baboy halang halang . . . ky walay chicken. . . hehehe. . . lamia

    ReplyDelete
  30. Hi, apil pag gutad ang mga bukog ani migo? salamat

    ReplyDelete
  31. Ay salamat kaayo naa nagyod tawon binisaya nga recipes..

    ReplyDelete
  32. Thank you kaayo, first time jd nku magluto ani, Dako kaau ug tabang

    ReplyDelete
  33. Nindot kaayo kay bisaya ang pag ka tudlo mas lami ang resulta kay lami baya tang mga bisaya

    ReplyDelete
  34. Ngano last nman ang vetsin ug asin marstro?

    ReplyDelete
  35. mao ni sakto nga procedure sa pagluto,han ay kaayu,ayos kaau boss..lami jud kaau!

    ReplyDelete
  36. Ngkatawa ko sa imong pagmit taw9n ug luwag.hahhahhah
    a u made my day!!!! Cooking now😘

    ReplyDelete
  37. hala, salamat sa imong post, dugya nako mangandoy magluto ani, last ko naka tilaw ani gamay pako, nya akron nga pamilyado nata lahi jud mag kat on tag luto, kapin pa dia mi sa iloilo, lahi rajud binisaya nga pagkaon.

    ReplyDelete
  38. thank u makabalo nko ani pag luto sa halang-halang...

    ReplyDelete