INGRDIENTS: 1kg crab/alimango
2 tbsp crushed garlic
2 tbsp sliced unions
100mL sukang tuba
40mL edible oil
Asin og vetsin
ESTIMATED COOKING TIME: 30 MINUTES
COOKING PROCEDURE
1. Pagtak-ang og kalaha sa stove. Medium lang ang siga.
2. Ilunod ang 40 mL na edible oil.
3. Gisaha ang lamas -ahos og sibuyas bombay.
4. Ilunod ang alimango(hinugasan na daan).
5. Ukay-ukaya kadyot then ilunod ang suka.
6. Timplahi og ubay-ubay'ng asin og vetsin. Tilawi ang sabaw, kinahanglan parat-parat siya gamay.
7. Taklubi. Lili-lili-a panalagsa dala ukay.
8. Ipamala gyud ang sabaw, oil na lang ang mabilin.
9. Pataud-tauri gamay, padayon og ukay (mga 3 minutes)
10. Palunga ang stove og hauna imo giluto.
YOU'RE READY TO EAT NA.
Posted by ige at 7:47 AM
Labels: food recipe, lutong bisaya,
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment