Wednesday, May 5, 2010

PAPAIT

INGREDIENTS: 1kg goat meat and skin
1/2kg goat lamang loob
1 goat apdo
8 tbsp crushed garlic
10 tbsp sliced onions
8 tbsp sliced siling atsal
15 tbsp sliced ginger
1 tbsp ground pepper
50 mL calamansi juice
80 mL soy sauce
50 mL suka
sliced siling bisaya or siling espada(depende ra ang kadaghan sa imo)
1/4kg margarine
1 tbsp cornstarch in 1/2 glass of water
asin og vetsin

ESTIMATED COOKING TIME: 80 MINUTES

COOKING PROCEDURE:
1. Hugasi ang goat meat og skin. Ayaw palabie og tangtang ang dinabdaban sa panit sa kanding.
2. Hugasi og tarong ang lamang loob sa kanding.
3. I-slice into squares ang panit, 1cmX1cm. Kamulo kang slice, pabukali ang lamang loob.
4. I-slice na pod ang lamang loob into cubes. Kamulo ka nga slice sa lamang loob, lat-i sa kaldero or pressure cooker ang goat meat until desired tender(30 -45 minutes).
5. Pagtak-ang og dakong kalaha sa stove. Medium lang ang siga.
6. Butangi ang kalaha sa margarine.
7. Gisaha ang lamas. Una ang ground pepper, then ang ahos, sibuyas, luy-a, last ang atsal.
8. Ukay-ukaya hangtod na mohumot then ilunod imo goat meat og lamang loob.
9. Ukay-ukaya then butangi sa toyo og suka.
10. Ukay-ukaya then butangi og gamay'ng asin og vetsin dayon taklubi.
11. Lili-lili-a panalagsa. Ayaw pamalhi.
12. If hapit na mumala ang sabaw, dugangi og 3 to 5 glasses of water or ang sabaw nga gilata sa imo goat meat and skin.
13. Ipabukal imo giluto. Kalusa/tangtanga ang mga bula-bula.
14. Pataudtauri ang pagbukal (15-20 minutes) then ilunod ang ang calamansi juice.
15. Tilawi ang sabaw. Timplahi og dugang nga asin og vetsin if tab-ang pa.
16. Isagol ang juice sa apdo sa kanding.
17. Ilunod dayon ang sili then ang cornstarch na gikutaw sa tubig. If gamay ra imo sabaw, ayaw na lang pod ihurot.
18. Inig bukal og balik, palunga ang stove.
YOU'RE READY TO EAT NA.....


No comments:

Post a Comment