Wednesday, May 5, 2010

KINILAW (with MAYONNAISE VERSION)

INGREDIENTS: 1/2 kg fresh fish meat( mas lami ang malasugi)
400 mL sukang bahal
5 tbsp sliced onions
5 tbsp sliced ginger
2 tbsp sliced atsal
2 tbsp sliced sibuyas dahunan
1 medium sized tabon-tabon
1 large biasong
3 tbsp mayonnaise
sliced siling bisaya(depende sa imo ang kadaghan)
asin og vetsin

ESTIMATED PREPARATION TIME: 20 MINUTES

PREPARATION PROCEDURE:
1. I-slice ang fish meat(pwede cubes, 2cm or in rectangular prisms, 0.5cmX2cmX) then ibutang sa ref
2. Pagkuha og bowl then ibutang imo onions og ginger. Butangi og gamay'ng suka then pisata ang lamas gamit ang kutsara.
3. Tunga-a ang tabon-tabon then kudkura og ibutang sa platito. Dugangi og gamay'ng suka then pug-i. Isagol ang juice sa imong lamas.
4. Tunga-a ang biasong then pug-i. Ibutang pod sa lamas ang juice.
5. Dugangi dayon og 120 mL na suka imo lamas.
6. Timplahi og asin, vetsin og sili.
7. Tilawi. Kinahanglan paratparat siya gamay kay motab-ang man na pagdugang sa isda.
8. Isagol ang mayonnaise. I-mix og tarong. (I-set aside dayon)
8. Kuhaa ang imo fish meat. Butangi sa remaining nga suka then kumuti.(ayaw pod palabi-e'g kumot nga mabungkag na na imo isda, igo ra makatulo ang dugo)
9. After makumotan ang fish meat, isagol didto sa imo kinilaw sauce.
10. I-mix ang fish meat og kinilaw sauce.
11. Ibudbod sa ibabaw ang atsal og sibuyas dahunan.
YOU'RE READY TO READY TO EAT NA.

3 comments:

  1. gusto ko rin mag try nito. pero ano po ba yung tabon-tabon?

    ReplyDelete
  2. also, pwede po bang i-omit nalang yung tabon-tabon or are there any substitution? mukahang mahirap hanapin yan dito sa U.S.

    ReplyDelete