Friday, May 7, 2010

RICE DAGHAN(Pangpista,Birthday,Kasal, etc)

REMINDER: Dili na ni madala'g stove, kahoy ra... pagkaluto ine, puno jud imo kaldero...

INGREDIENTS: Rice (syempre noh)
Tubig pod

ESTIMATED COOKING TIME: 45 MINUTES OR MORE, DEPENDE SA KADAKO SA IMO KALDERO

COOKING PROCEDURE:
1. Paghaling sa imo sug-angan. Ayaw og gamit og kahoy nga dali ra mapalong ang baga(ex: binugha na lubi). Mas maayo ang ipil-ipil.
2. Sudli ang kaldero og tubig. Lapas sa tunga sa kaldero ang kadaghanon( 2 inches ang kapin/lapas)
3. Itak-ang sa sug-angan ang kaldero. Buyluhi og kalayo para maka-create ka og daghang baga.
4. Kung mobukal na, ibuyok ang bugas.
5. If hapit na mo-awas ang tubig, undangi ang paglunod sa bugas.
6. Taklubi. Hulata nga mobalik og bukal.
7. Kung nibukal na og balik, hauna ang kaldero. Ipalayo gamay sa kalayo.
8. Buyluhi ang kalayo.(ayaw sa gyud abrihe ang imong nilung-ag)
9. After 3 to 5 minutes(gadepende na sa kaldero, kung dako- 5 minutes), abrihe na dayon. Kuha-a/kalusa ang sobra-sobra nga tubig, binli og gamay lang jud then taklubi'g balik.
10. Itak-ang og balik sa sug-angan.
11. Palunga ang kalayo/aryahi og sugnod. Baga ra ang ibilin. Katag-kataga gamay ang baga ilalom sa kaldero.
12. Wait for 20 minutes then hauna.
YOU'RE ALL READY TO EAT NA....

1 comment:

  1. karon pa jud ko kahibawo nga ing-ani diay pagluto ug kan-on sa kawa.

    ReplyDelete